-Početna | Kontakt | LAN FORUM| IRC
  MZM Wireless FTP
File transfer protocol

 
 
-
-
MZM
-SEKCIJA
-
-ČLANSTVO
-
-VIJESTI
-
-TEAM
-
-KONTAKT
-
 
  Novi Marof - panorame  
-
 
.
  SERVISI:  
  __  
  IRC (saznaj više)  
  __  
  MZMW Intranet  
  __  
  FORUM  
   
  WEB kamera  
  __  
  FTP  
  __  
  Prijavi kvar  
  __  
.

.
 

MZM Wireless je u punom pogonu od 1. svibnja 2007. Želite li postati Član kontaktirajte nas! Nabavite opremu i osjetite moć komunikacije!

 
  __  
  Pristupi ONLINE: pristupnica  
  __  
  Najnovije vijesti pročitajte ovdje  
.

 

 
. FTP File transfer protocol  
.    
 

FTP (File Transfer Protocol - protokol za prijenos datoteka) uobičajen je naziv za najstariju i vrlo važnu uslugu na Internetu koja služi za prijenos podataka između računala. Te se datoteke čuvaju na određenim mrežnim računalima (poslužiteljima) koji su dostupni svim ili samo određenim korisnicima. Osobitost FTP-a (s obzirom na Web, odnosno protokol HTTP) je u tome što podatke ne možemo pregledavati u njihovom izvornom obliku prije nego što ih prenesemo u svoje računalo.

Servis FTP koji je dostupan na MZMW-u podrazumijeva veliki diskovni prostor koji članovi mreže koriste kao središnje mjesto za razmijenu datoteka.

Za pristup FTP-u koriste se FTP klijentski programi. Neki od njih su Filezilla, Windows commander, WinSCP, SmartFTP ... a moguće je koristiti i obični web browser upisivanjem IP adrese.

Osim klijentskog programa biti ce vam potreban i korisnicki račun za pristup FTP poslužitelju. Pod računom se podrazumijeva korisničko ime i lozinka kojima se identificirate i ostvarujete pravo pristupa FTP poslužitelju. Ove ćete podatke zatražiti od administratora mreže.

Ovdje se nalazi primjer postavki FTP klijenta:

FTP

 
     
     
 
.Dizajn: Tomica
Copyright (c) 2007. MZM Wireless .