-Početna | Kontakt | LAN FORUM| IRC
  MZM Wireless oprema
koja mi treba za MZM Wireless

 
 
-
-
MZM
-SEKCIJA
-
-ČLANSTVO
-
-VIJESTI
-
-TEAM
-
-KONTAKT
-
 
  Novi Marof - panorame  
-
 
.
  Pravilnik korištenja  
  __  
  Potrebna oprema  
  __  
  Pristupnica  
   
  Članarine i naknade  
  __  
  Služba za korisnike  
  __  
  Popis članova  
     
.

.
 

MZM Wireless je u punom pogonu od 1. svibnja 2007. Želite li postati Član kontaktirajte nas! Nabavite opremu i osjetite moć komunikacije!

 
  __  
  Pristupi ONLINE: pristupnica  
  __  
  Najnovije vijesti pročitajte ovdje  
.


MZM Wireless opskrbljuju: Elving

Infinius d.o.o.

 

 
. Oprema za spajanje na Mrežu  
.    
 

MZM Wireless je izgrađen na radio komunikacijskom standardu 802.11 B + G. Sukladno tome i članovi mreže trebaju posjedovati odgovaajuću opremu za pristup Mreži. Pristupna oprema se sastoji od:

  1. Antene usmjerene prema pristupnoj točki.
  2. Wireless kartice u računalu ili pristupne točka (Access Point uređaj ili "računalo router") u kombinaciji sa mrežnom karticom - primopredajnik
  3. Spojnog kabela između antene i primopredajnika

Za zgrade s 2 ili više člana obavezno je postavljanje pristupne točke (Access Pointa). Ukoliko je na jednoj pristupnoj točki više od 5 članova dozvoljava se postavljanje i više točaka. Svaki se član u zgradi bez obzira što pristupa preko jedne pristupne točke mora prijaviti i učlaniti u Mrežu.

Kod spajanja se obično koriste dva pristupa. Prvi je izravan spoj kantene i računala, a drugi je posredstvom dodatne pristupne točke. Odabir pristupa osim što ovisi o broju klijenata koji se spajaju (više klijenata obavezno koriste 2. način) ovisi i o udalenosti računala od kantene. U nastavku su skice oba pristupa, a za dodatna objašnjenja kontaktirajte naše administratore i helpdesk.

Spoj s WLAN karticom 1. SPOJ PREKO WLAN KARTICE

Za ovakav pristup korisnik treba kupiti wlan karticu, "pigtail" dužine do 5m i kantenu. U koliko je udaljenost od pristupne točke veća od 2-3 km preporuča se ugradnja kantene na tanjur satelitske antene.

 

 

Spoj preko AP-a2. SPOJ PREKO AP-a u CLIENT MODU

Za drugi način spajanja (koji se koristi kad je računalo od kantene udaljeno više od 5m) potrebno je nabaviti: AP (access point) koji podržava tzv. client način rada, spojni "pigtail", kantenu (ako je potrebno i tanjur satelitske antene) LAN karticu u koliko je nemate u računalu i spojni UTP kabel od AP-a do vašeg računala
Moguće je također umijesto AP uređaja staviti slabije računalo koje će vršiti istu funkciju.

Ovaj pristup također omogućuje da se na AP (ili računalo sa istom namjenom) spoji više računala. Ovdje pročitajte i kratku uputu kako se konfigurira AP u client modu.

 
     
     
 
.Dizajn: Tomica
Copyright (c) 2007. MZM Wireless .